• Nederlands
    • Engels

Couperose behandeling Amsterdam

Laser behandeling couperose

Voor al uw laser behandelingen kunt u vanaf heden terecht bij www.annebethkroeskop.com Voor het maken van een afspraak verwijzen wij u door naar haar contactpagina.  

Couperose is een ongevaarlijke maar vervelende aandoening en komt meestal voor in het gelaat of op het decolleté. U kunt zich onzeker voelen door de zichtbare bloedvaatjes en spinnenwebjes die de huid veelal rood en soms blauw laten kleuren. Couperose kan ook branderig aanvoelen en een rood hoofd geven. Couperose gaat helaas niet vanzelf over.  Vaak wordt couperose geassocieerd met rosacea: hoewel deze aandoeningen vaak samen voorkomen zijn het wel twee verschillende dingen. Met de laserbehandeling in onze kliniek in Amsterdam zijn couperose en rosacea verleden tijd. Maak meteen een afspraak voor een gratis consult.

Over onze laserbehandeling

NIEUW: Behandeling Diffuse Roodheid

Onze Harmony XL Pro laser is nu uitgebreid met een extra laser kop waarmee we nu diffuse roodheid kunnen behandelen. Diffuse roodheid kenmerkt zich door een vlekkerige roodheid die eigenlijk altijd aanwezig is. Deze huidaandoening is net wat anders dan couperose waarbij we meer zichtbare bloedvaatjes en spinnenwebjes zien. Ook hier geldt dat de behandeling vrijwel pijnloos is en er zijn ongeveer 4 tot 5 behandelingen nodig voor optimaal resultaat. Tevens geschikt voor de behandeling van hele fijne vaatjes.

Hoe ontstaan couperose en rosacea

Couperose is deels een erfelijke aandoening. Voornamelijk mensen met een lichter huidtype hebben vaak last van verkleuringen. Over het algemeen komt couperose vaker voor bij ouderen en mensen die regelmatig buiten zijn. Couperose kan ook ontstaan als gevolg van acne rosacea; bij deze huidaandoening ontstaan kleine ontstekingen, waarbij naast roodheid ook puistjes kunnen ontstaan. In beide gevallen is couperose effectief te behandelen.

Wat kunt u zelf doen tegen couperose

Couperose en rosacea verdwijnen niet vanzelf, maar kan wel erger worden. De roodheid kan toenemen door  de consumptie van koffie, thee, alcohol of pittig eten. Het is dus belangrijk om deze ingrediënten te mijden. Ook UV-straling kan bijdragen aan verergering van couperose en rosacea. Smeer de huid goed in met een zonnebrandcrème, zowel in de winter als wanneer het zonnig is. Daarnaast is het belangrijk om bij huidverzorging geparfumeerde producten te mijden. Zo voorkomt u verdere irritatie.

Onze couperose behandeling in Amsterdam

Gezien couperose en rosacea niet uit zichzelf weggaan biedt onze laserbehandeling uitkomst. Bij KNAP Institute in Amsterdam werken we met de Harmony XL Pro laser waarbij we heel precies de oppervlakkige bloedvaatjes als het ware kunnen dichtschroeien. De betreffende vaatjes worden door de laser verhit waardoor ze kapot gaan. Vervolgens ruimt het lichaam de beschadigde vaten zelf op.

Tijdens de behandeling kunt u een branderig gevoel ervaren. Na de behandeling is dit vrijwel meteen verdwenen. Verdoving is niet nodig bij deze behandeling. De couperose behandeling met laser is volkomen veilig en geeft uitstekende resultaten bij verschillende huidtypes. De geavanceerde techniek voldoet aan de meest strikte veiligheidseisen en u wordt altijd behandeld door een ervaren huidspecialist.

Voordat u deze behandeling kan ondergaan is een consult noodzakelijk.

Aantal behandelingen

Meestal zijn 2 tot 4 behandelingen voldoende om couperose en rosacea te verminderen. Afhankelijk van de ernst kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Couperose en rosacea zijn helaas aandoeningen die terug kunnen komen. Daarom adviseren wij een jaarlijks onderhoud van 1 à 2 behandelingen. Tijdens het intakegesprek in onze kliniek aan de Parnassusweg in Amsterdam geven we u van tevoren een inschatting van de benodigde sessies.

Na de couperose behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood en licht gezwollen aandoen. Dit kunt u koelen met icepacks. Na de sessie kunt u gewoon weer verder met uw dagelijkse bezigheden. In de dagen na de laserbehandeling veranderen de vaatjes van kleur. In het behandelde gebied worden de vaatjes geleidelijk aan minder zichtbaar. Afhankelijk van het herstelvermogen van het lichaam en de dikte van de vaatjes kan dit enkele dagen tot een week duren.

Veel gestelde vragen

De laser werkt bij couperose zeer nauwkeurig. De behandeling richt zich specifiek op het verwijderen van de haarvaten onder de huid. De huid kan wat rood en opgezwollen zijn. Dit trekt binnen enkele dagen weg. De behandeling heeft geen invloed op de elasticiteit van de huid.

De behandeling van couperose met een laser kan een licht geïrriteerd gevoel geven. Door de verhitting van de laser ontstaat er heel kort een branderig gevoel, dit trekt binnen enkele minuten weer weg.

In onze kliniek in Amsterdam besluiten we in bepaalde gevallen niet over te gaan tot behandeling. Tijdens het intakegesprek zullen we uw wensen en de mogelijkheden uitgebreid met u doornemen. U komt niet in aanmerking voor de behandeling van couperose wanneer u zwanger bent of als u een zeer gevoelige huid hebt.

Na de behandeling van couperose kan uw huid nog een aantal dagen rood zijn. De behandelde bloedvaten worden geleidelijk door het lichaam opgenomen, dit geeft een heel natuurlijk resultaat. Het resultaat is normaal gesproken na enkele dagen zichtbaar.

De laserbehandeling in Amsterdam kan ook ingezet worden bij rode moedervlekjes of diffuse roodheid. Of behandeling mogelijk is, hangt af van de oorzaak van de verkleuring. Vaak is de roodheid het gevolg van een lichte ontsteking of infectie. In deze gevallen biedt een laserbehandeling geen uitkomst.

Maak direct een afspraak bij KNAP Institute

The happiest girls, are the prettiest

Bij KNAP Institute kunt u terecht voor een gratis en vrijblijvende MAC Huidscan.
De MAC huidscan geeft een zeer uitgebreid en objectief beeld van uw huid.

Onze klanten vertellen

Onze blog

Blijf op de hoogte! Lees onze blog

KNAP Institute gesloten


Als gevolg van het Covid-19 virus hebben wij, met pijn in ons hart, besloten om KNAP Institute te sluiten.
Dat betekent echter niet dat wij ons werk neerleggen, integendeel!

 

Cosmetisch arts Annebeth Kroeskop heeft met haar team inmiddels een nieuwe kliniek geopend onder de naam “AnnebethKroeskop.com” aan de van Eeghenstraat 98 in Amsterdam. Cliënten kunnen bij haar onder meer terecht voor injectable- en laser behandelingen. 
Voor meer informatie en behandelingen kunt u terecht op www.annebethkroeskop.com of kunt u contact opnemen met 020-2441997 of afspraak@annebethkroeskop.com.

 

Lindsay van der Looij en haar team gaan verder op de vertrouwde locatie aan de Willemsparkweg 168, de behandelingen gaan daar gewoon door zoals je van ons gewend bent. Wel onder een gloednieuwe naam “BLOY Institute”. Je kunt hier onder meer  terecht voor Anti aging, huidverbeterende en body behandelingen. 
Bezoek voor informatie en behandelingen de website www.bloyinstitute.com, bel 020-8545161 of mail info@bloyinstitute.com.

 

Cliënten die nog een afspraak hebben staan kunnen voor laser- en injectables-behandelingen contact opnemen met AnnebethKroeskop.com en voor  body- en skincare behandelingen met BLOY Institute.

 

Voor alle behandelingen geldt dat deze vooraf via email of telefonisch ingepland moeten worden moeten worden, nu wij voor onze klanten rekening moeten houden met alle Covid-19 voorzorgsmaatregelen. 

 

Wij hopen u snel weer te mogen verwelkomen bij BLOY Institute op de Willemsparkweg 168 en bij AnnebethKroeskop.com op de van Eeghenstraat 98.

 

Met lieve groet,

 

Annebeth Kroeskop en Lindsay van der Looij