• Nederlands
    • Engels

Couperose

Laserbehandeling couperose bij KNAP Institute

Couperose is een ongevaarlijke maar vervelende aandoening en komt meestal voor in het gelaat en/of op het decolleté. U kunt zich onzeker voelen door de zichtbare bloedvaatjes en spinnenwebjes die de huid veelal rood en soms blauw kunnen kleuren. Couperose kan ook branderig aanvoelen en een vervelend rood hoofd geven. Couperose gaat helaas niet vanzelf over maar gelukkig kan behandeling uitkomst bieden.

Over onze laserbehandeling

Hoe ontstaat het

Couperose is deels een erfelijke aandoening en treft meestal de mensen met een lichtere huid. Over het algemeen komt couperose vaker voor bij ouderen en mensen die zich vaak in de buitenlucht bevinden onder invloed van UV straling. Couperose kan ook voorkomen als het gevolg van acne rosacea, bij deze huidaandoening ontstaan kleine onstekingen waarbij naast roodheid ook puistjes kunnen voorkomen.

Wat kunt u zelf doen tegen couperose

Couperose gaat helaas niet vanzelf over maar de roodheid kan erger worden door consumptie van koffie, thee, alcohol of pittig eten. Het is dus belangrijk om deze ingrediënten te mijden evenals UV straling. Smeer de huid goed in met een zonnebrandcrème, ook in de winter en wanneer het niet zonnig is.

Daarnaast is het belangrijk om de huid te verzorgen met ongeparfumeerde producten om verdere irritatie te voorkomen.

Het behandelen van couperose met een laser

Gezien couperose niet uit zichzelf weggaat kan een laser behandeling uitkomst bieden. Bij KNAP Institute werken we met de Harmony XL Pro laser waarbij we heel precies de oppervlakkige bloedvaatjes als het ware kunnen dichtschroeien. De betreffende vaatjes worden door de laser verhit waardoor ze kapot gaan om vervolgens door het lichaam zelf afgebroken en opgeruimd te worden.

Tijdens de behandeling kunt u een branderig gevoel ervaren, echter na de behandeling is dit vrijwel meteen verdwenen. Verdoving is niet nodig bij deze behandeling. De behandeling is volkomen veilig en geeft uitstekende resultaten bij verschillende huidtypes. Het geavanceerde systeem voldoet aan de meest strikte veiligheidseisen en is FDA goedgekeurd.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid wat rood en licht gezwollen aandoen en dit kunt u koelen met ijspacks. U kunt na de sessie gewoon weer verder met uw dagelijkse bezigheden. In de opeenvolgende dagen zullen de vaatjes veranderen in een licht rode kleur waarna de behandelde vaatjes geleidelijk aan minder zichtbaar worden. Afhankelijk van het herstelvermogen van het lichaam en de dikte van de vaatjes kan dit enkele dagen tot een week duren.

Hoeveelheid behandelingen

Meestal zijn 2 tot 4 behandelingen voldoende, maar afhankelijk van de ernst kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. Couperose is helaas een aandoening die terug kan blijven komen daarom adviseren wij een jaarlijks onderhoud van 1 a 2 behandelingen. Tijdens het intake gesprek kunnen we u een inschatting geven van de benodigde sessies.

Locatie Parnassusweg 9

KNAP Institute
Parnassusweg 9
1077 DA Amsterdam
020 670 8290
info@knapinstitute.nl

Openingstijden Parnasusweg
Maandag 08:00 – 21:00
Dinsdag 08:00 – 21:00
Woensdag 08:00 – 21:00
Donderdag 08:00 – 21:00
Vrijdag 08:00 – 21:00
Zaterdag 09:00 – 18:00
Zondag 10:00 – 18:00

Locatie Willemsparkweg 168

KNAP Willemsparkweg
Willemsparkweg 168
1071 HT Amsterdam
020 670 8290
info@knapwillemsparkweg.nl

Openingstijden Willemsparkweg
Maandag 09:00 – 21:00
Dinsdag 09:00 – 21:00
Woensdag 09:00 – 21:00
Donderdag 09:00 – 21:00
Vrijdag 09:00 – 21:00
Zaterdag 09:00 – 18:00
Zondag Gesloten
Delen op FacebookTweet about this on TwitterGoogle+LinkedIn

[instagram-feed]

Maak direct een afspraak bij KNAP Institute

The happiest girls, are the prettiest

Bij KNAP Institute kunt u terecht voor een gratis en vrijblijvende MAC Huidscan.
De MAC huidscan geeft een zeer uitgebreid en objectief beeld van uw huid.

Onze klanten vertellen

Onze blog

Blijf op de hoogte! Lees onze blog

KNAP Institute gesloten


Als gevolg van het Covid-19 virus hebben wij, met pijn in ons hart, besloten om KNAP Institute te sluiten.
Dat betekent echter niet dat wij ons werk neerleggen, integendeel!

 

Cosmetisch arts Annebeth Kroeskop heeft met haar team inmiddels een nieuwe kliniek geopend onder de naam “AnnebethKroeskop.com” aan de van Eeghenstraat 98 in Amsterdam. Cliënten kunnen bij haar onder meer terecht voor injectable- en laser behandelingen. 
Voor meer informatie en behandelingen kunt u terecht op www.annebethkroeskop.com of kunt u contact opnemen met 020-2441997 of afspraak@annebethkroeskop.com.

 

Lindsay van der Looij en haar team gaan verder op de vertrouwde locatie aan de Willemsparkweg 168, de behandelingen gaan daar gewoon door zoals je van ons gewend bent. Wel onder een gloednieuwe naam “BLOY Institute”. Je kunt hier onder meer  terecht voor Anti aging, huidverbeterende en body behandelingen. 
Bezoek voor informatie en behandelingen de website www.bloyinstitute.com, bel 020-8545161 of mail info@bloyinstitute.com.

 

Cliënten die nog een afspraak hebben staan kunnen voor laser- en injectables-behandelingen contact opnemen met AnnebethKroeskop.com en voor  body- en skincare behandelingen met BLOY Institute.

 

Voor alle behandelingen geldt dat deze vooraf via email of telefonisch ingepland moeten worden moeten worden, nu wij voor onze klanten rekening moeten houden met alle Covid-19 voorzorgsmaatregelen. 

 

Wij hopen u snel weer te mogen verwelkomen bij BLOY Institute op de Willemsparkweg 168 en bij AnnebethKroeskop.com op de van Eeghenstraat 98.

 

Met lieve groet,

 

Annebeth Kroeskop en Lindsay van der Looij